X

Σε ιδιώτες η αποκομιδή των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης

Η απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Έντονη η αντίδραση των εργαζομένων.

Ant1news



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, για την εργασία αποκομιδής των τόνων απορριμμάτων, που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ήδη, η σχετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής αναρτήθηκε με τη μορφή Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και είναι προϋπολογισμού δαπάνης 192.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Κριτήριο κατακύρωσης της προμήθειας - σύμφωνα με την Πρόσκληση - είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, με τις εργασίες να κρατούν τρεις ημέρες και να ζητείται η αποκομιδή 400 τόνων απορριμμάτων ημερησίως.

 

Απεργοσπαστικό μηχανισμό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Η απόφαση της δημοτικής Αρχής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει ότι “μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας”, επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα, καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητά τη στήριξη των πολιτών.