X

H Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου της Αθήνας

Η απόφαση του οίκου βασίζεται στην εκτίμηση ότι βελτιώνεται το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν οι φορείς του δημοσίου στην Ελλάδα...

Ant1news

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τη Δευτέρα την πιστοληπτική αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων σε Caa2 από Caa3 και την προοπτική του σε θετική από σταθερή, έπειτα από την αναθεώρηση του αξιόχρεου του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Η απόφαση του οίκου βασίζεται στην εκτίμηση ότι «βελτιώνεται το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν» οι φορείς του δημοσίου στην Ελλάδα, ενώ «μειώνεται ο συστημικός κίνδυνος στον οποίο είναι εκτεθειμένος» ο Δήμος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο η Moody's αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.

Επίσης, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών - Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς - σε (P)Caa3 από (P)Ca καθώς και τη βασική πιστωτική αξιολόγησή τους (baseline credit assessment, BCA) σε caa2 από caa3.