X

Πολιτική “τρικυμία” προκαλεί το Noor 1

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο ισοβίτης, Μάκης Γιαννουσάκης. Στο Άρειο Πάγο προσέφυγε η ΝΔ. Παρακρατικές μεθοδεύσεις “βλέπει” το Μαξίμου.

Ant1news



Περίπου 3,5 ώρες ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης απαντούσε στις ερωτήσεις της τρίτης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά για το ποιοι χρηματοδότησαν το φορτίο μαμούθ της ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο Noor One στην Ελλάδα. Ο καταδικασμένος σε ισόβια σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση η οποία έφθασε μέχρι και τη Βουλή, μετήχθη από τις φυλακές της Χαλκίδας  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά για να καταθέσει συμπληρωματικά στην δεύτερη έρευνα που αφορά το ναρκοπλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος φέρεται να επανέλαβε ότι οι βασικοί χρηματοδότες  είναι δύο Τούρκοι επιχειρηματίες κι ένας Βέλγος.

Το πρωί της Πέμπτης θα ξαναβρεθεί στα δικαστήρια του Πειραιά, αυτή τη φορά για να δώσει στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά και του αξιωματικού του λιμενικού σώματος , ανακριτικού υπαλλήλου, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες του τον πίεσαν να ενοχοποιήσει  τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί και πολιτικές εντάσεις, μετά και την ανάμιξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η ΝΔ  κορυφώνει τις επιθέσεις προς τον Πάνο Καμμένο.  Οι αρμόδιοι τομεάρχες επισκέφθηκαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησαν την τήρηση της δικονομικής τάξης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

 «Ενημερώσαμε την Εισαγγελέα. Θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης. Αυτό είπαμε, αυτό μεταφέραμε στην Εισαγγελέα. Διότι δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης”,  δήλωσε ο Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Το Μαξίμου πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση. Μίλησε για γελοίους ισχυρισμούς και για επιθέσεις που γίνονται θυμίζοντας παρακρατικές μεθοδεύσεις

 «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έπραξε αυτό που θα έπραττε κάθε πολίτης. Ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός και το σύνολο της κυβέρνησης κάνουν αυτό που πρέπει για να διαλευκανθεί η υπόθεση των ναρκωτικών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την εισαγγελία εφετών Πειραιά διενεργείται και έρευνα για τυχόν ευθύνες της εισαγγελίας, μετά από παραγγελία του Άρειου Πάγου. 

Κοντονής: σύρονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα

«Θλίβομαι όταν παρατηρώ ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η ΝΔ και οι συμπληρωματικές προς αυτή δυνάμεις στο Κοινοβούλιο και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, θεώρησαν καλό να δημιουργήσουν ένταση καθ΄ ήν στιγμήν υπάρχει εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Και θλίβομαι περισσότερο όταν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και δη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύρονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, βάλλοντας εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει πέσει στο κενό διότι τελικά αποδείχθηκε συνήγορος και συμπαραστάτης των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων εις βάρος της διαδικασίας διερεύνησης της αλήθειας και μάλιστα για μια υπόθεση διασποράς στην Ελλάδα και πιθανόν και αλλού 2 και πλέον τόνων καθαρής ηρωίνης», πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής.