X

Αχτσιόγλου σε εργοδότες: δεν δεχόμαστε εκβιαστικού τύπου πρακτικές

Αυστηρό μήνυμα σε κοινωνικούς φορείς που δεν υπέδειξαν εκπροσώπους τους στον Οργανισμό. Τους κατέστησε υπεύθυνους για ενδεχόμενη στάσης πληρωμών.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση σε κοινωνικούς φορείς που «αγνόησαν» την προτροπή του υπουργείου Εργασίας να υποδείξουν εκπροσώπους τους στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) επειδή διαφωνούν με το νόμο που προβλέπει όριο θητείας, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιαστικού τύπου πρακτικές», επεσήμανε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν αποδέχεται ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο συνιστά παρακώλυση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για αλλαγές προκειμένου να λειτουργήσει ο ΟΜΕΔ, δεν αποδεχόμαστε όμως εκβιαστικού τύπου πρακτικές», είπε και τους κατέστησε υπεύθυνους για ενδεχόμενη στάσης πληρωμών.

«Η οικονομική υπηρεσία του ΟΜΕΔ επισημαίνει ότι αν δεν συσταθεί ΔΣ δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί, ενώ στις 31 Ιουλίου σταματούν να υπάρχουν και οι εκπρόσωποι του ΟΜΕΔ», είπε η υπουργός Εργασίας.