X

Γλέζος: Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξή μου

Συγκλόνισε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του. "Μην νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από εμένα ποτέ" είπε για τους πολιτικούς!

Ant1news

Αυστηρό μήνυμα στους πολιτικούς έστειλε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του «Ακρωνύμια».

"Και αν πεθάνω, θα σας κυνηγάει η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από εμένα ποτέ" είπε ο ίδιος θέτοντας τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Γλέζος συγκινήθηκε καθώς θυμήθηκε το παρελθόν και σημείωσε ότι το δυσκολότερο πράγμα είναι ότι ζει, ενώ οι άνθρωποι που πολέμησε μαζί τους, οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν μαζί τον θάνατο, οι φίλοι του, δεν ζουν σήμερα.

"Μπορώ να τους ξεχάσω; Είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτό τον κόσμο; Δεν είναι δυνατό. Και γι΄αυτό έχω αυτή την πολυπραγμοσύνη, γιατί εκτελώ εντολές ή προσπαθώ να εκτελέσω τις εντολές τους" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατάφερε, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, να συνεχίσει να υπάρχει: η κοινή γλώσσα, η ύπαρξη λαϊκής εξουσίας, τα ήθη και οι παραδόσεις που κράτησαν τον ελληνισμό αδούλωτο, ο κλήρος και η εκκλησία που ήταν δίπλα στο λαό και η ιδεολογία της αντίστασης.