X

Πύρινα μέτωπα εν μέσω καύσωνα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο. Δύσβατο το σημείο.

Ant1news

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε  περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας, η οποία έκεαιγε μέχρι αργά το βράδυ. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο,  χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 24 ατόμων. 

Νωρίτερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν ένα καναντέρ και 5 πετζετέλ, ωστόσο σταμάτησαν μετά την δύση του ηλίου.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κορώνη

Ωστόσο, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κορώνη, που ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία.  Ειδικότερα, στην περιοχή επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οχήματα και πυροσβέστες κλήθηκαν από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες και να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές. 

 

Φωτιά και στο Κρυνέρι

Φωτιά ξέσπασε και στο Κρυονέρι Αττικής γύρω στις 14:00 σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαράδρα, σε δασική έκταση στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Στην περιοχή έκαναν ρίψεις και εναέρια πυροσβεστικά μέσα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα αυξάνουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.