X

“Φωτιές” από τουρκικά δημοσιεύματα για δηλώσεις μουσουλμάνου βουλευτή

Τι φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά. Τι λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1.

Ant1news



"Φωτιά" έβαλαν στον τουρκικό τύπο δηλώσεις που φέρεται πως έκανε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Μουσταφά Μουσταφά, για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σταρ" ο βουλευτής  φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στην έκδοση των στρατιωτικών γιατί υπέκυψε στις πιέσεις του Βερολίνου προς τον Αλέξη Τσίπρα.  

Η εφημερίδα εμφανίζει μάλιστα τον βουλευτή να λέει πως η Ελλάδα είναι γερμανικό βιλαέτι και γι' αυτό, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης. η κυβέρνηση πίεσε τη δικαιοσύνη ώστε να πει όχι στην έκδοσή τους. 

"Προϊόν επιστημονικής φαντασίας"

 

Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο επικοινώνησε ο ΑΝΤΕΝΝΑ διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα και κάνει λόγο για δημοσίευμα - προϊόν επιστημονικής φαντασίας. 

«Δεν έχω δώσει συνέντευξη στην εν λόγω εφημερίδα και είναι προϊόν φαντασίας» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Μουσταφά Μουσταφά. Ταυτοχρόνως προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας, η οποία τον εμφανίζει, επίσης, να λέει ότι στην υπόθεση υπήρξε εμπλοκή και Ελλήνων βουλευτών αλλά και των ρατσιστών, όπως αναφέρεται,  συνηγόρων των γκιουλενιστών στρατιωτικών με στόχο να βλάψουν την Τουρκία. 

Αν και η εφημερίδα ΣΤΑΡ θεωρείται μικρής εμβέλειας, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έκανε ταχύτατα, το γύρο του τουρκικού διαδικτύου και αναπαρήχθη από όλες σχεδόν τις φιλο-ερντογανικές εφημερίδες.