X

Μητέρα 4 παιδιών η υπάλληλος καθαριότητας που πέθανε εν ώρα εργασίας

Θρήνος στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της 62χρονης γυναίκας. Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της.

Ant1news

Την τελευταία της πνοή άφησε η 62χρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), η οποία εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου. Η άτυχη γυναίκα έχασε την ζωή της την ώρα που ετοιμαζόταν να αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου, όπου βρισκόταν ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος της. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε την 62χρονη να εργαστεί σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. 

Από την μεριά του, ο δήμος Ζωγράφου σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζει ότι η άτυχη γυναίκα, δούλευε την Παρασκευή μέχρι τις 9.30 το πρωί και πήγε στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να πιάσει πάλι βάρδια.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει  τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια  και στους οικείους της Ντανιέλλας Πρελορέντζου και τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.

 Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα αναφέρει πως «σήμερα η οικογένεια μας θρηνεί μία συνάδελφο που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της. Μία συνάδελφος εξαιρετική, μία συνάδελφος όλο γέλιο και ευγένεια, μία συνάδελφος με ήθος … Μία συνάδελφος που εργαζόταν μαζεύοντας τα σκουπίδια όλων μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας, ανελλιπώς και με ηρωισμό κάθε νύχτα. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό μας βρίσκει αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις μας, για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων μας συμβασιούχων και ενώ ο αγώνας μας για να μείνουν μαζί μας δεν έχει τελειώσει.

Είμαστε συντετριμμένοι με το γεγονός, ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που μας εκφράζετε» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου.