X

Πάνω από 320 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη πολιτών στον δήμο Αθηναίων

Ο αριθμός των οφειλετών ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο και ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει άμεσα μέτρα. Η στέρηση φορολογικής ενημερότητας και τα μέτρα-αντιστάθμισμα...

Ant1news

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… αλλά 325 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν οι πολίτες στον Δήμο Αθηναίων από ανεξόφλητα πρόστιμα και τέλη.

Εκτός από τα «φέσια» όμως αυξήθηκαν και οι ίδιοι οι οφειλέτες καθώς ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!

Έτσι, ο Δήμος σκέφτεται να λάβει άμεσα μέτρα και συγκεκριμένα μελετά την ποινή της στέρησης φορολογικής ενημερότητας για μικρότερα ποσά οφειλών.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών, που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 6 Ιουλίου, προτείνει στέρηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας όχι για οφειλές άνω των 293,47 ευρώ, που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για οφειλές από 150 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ως αντιστάθμισμα προτείνεται η απαλλαγή από το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου και του πλειστηριασμού για ποσά μέχρι 293,47 ευρώ εφόσον αφορά την κύρια και μοναδική κατοικία που καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης.

Επίσης, προτείνεται η εξαίρεση από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό λοιπών ακινήτων για οφειλόμενα ποσά μέχρι 2.000 ευρώ αντί της οφειλής των 500 ευρώ που ίσχυε ως σήμερα.