X

Κορυφώνεται η κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για Καμμένο

“Πόλεμος” δηλώσεων και ανακοινώσεων για τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη.

Ant1news



“Κόκκινο” χτυπάει η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία  για την υπόθεση του “NOOR 1” και για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, χαρακτήρισε απόπειρα αντιπερισπασμού τις καταγγελίες κατά του υπουργού Άμυνας και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «NOOR 1». Απέρριψε άλλη μια φορά την πρόταση, λέγοντας ότι δεν παίζει στο παιχνίδι των αντιπερισπασμών. Παράλληλα έστειλε μήνυμα στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι δεν θα καθαρίσουν «εύκολα» για τα σκάνδαλα των κυβερνήσεών τους.

Το αίτημά του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είχε επαναλάβει και την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκη προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα καταθέσει σχετικό αίτημα στη Βουλή "για να μάθουμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια», όπως τόνισε μιλώντας στο Star Chanel.   

Παράλληλα έριξε και … “λάδι στη φωτιά” συνεχίζοντας την κόντρα που είχε στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις της Αριστεράς με την τρομοκρατία υπογραμμίζοντας πως «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη».

 

Μαξίμου: ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής  

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου καταλογίζοντας στον κ. Μητοτάκη «προσπάθεια να μαζέψει τα αμάζευτα, αφού εκτέθηκε στη Βουλή».  

 «Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση. “Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε” που θα έλεγε και ο Πιραντέλο» απάντησε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

ΝΔ: εξεταστική επιτροπή για να λάμψει η αλήθεια

«Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;» ανταπάντησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Αναμένουμε από την Κυβέρνησή του την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, για να λάμψει η αλήθεια», καταλήγει η ΝΔ.

 

ΣΥΡΙΖΑ: καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα

Στην κόντρα Μαξίμου-ΝΔ παρενέβη και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο  τονίζει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «συνεχίζει να προκαλεί με το απύθμενο θράσος του»  και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης στις 01/07/2015 σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega κρατούσε χαρτονομίσματα της Ζιμπάμπουε, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε στην έξοδο από το ευρώ. Δύο χρόνια μετά, η σοβαρότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προκαλεί με το απύθμενο θράσος της.  Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που μεθόδευσαν την οικονομική ασφυξία της χώρας, με στοχευμένες κινήσεις, και καθοδήγησαν, με στοχευμένες δηλώσεις, τη φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που είχαν ως βασική πολιτική επιλογή τη χρεοκοπία και το grexit, όπως και τους συμμάχους τους.

Είναι προφανές πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε το συντριπτικό για την παράταξή του αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε και το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Τον καλούμε να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.

ΠΑΣΟΚ: στίγμα για την κυβέρνηση η κάλυψη Τσίπρα σε Καμμένο

«Η Δικαιοσύνη πρέπει, οφείλει και μπορεί να διαλευκάνει απόλυτα κάθε υπόθεση με πολύ μεγάλη ταχύτητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει «ικανοποιητικές απαντήσεις» για την «ακατανόητη επικοινωνία υπουργού με ισοβίτη»

 «Εμένα μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης κάλυψη στον κ. Καμμένο από τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο. Είναι κάτι ξέρετε το οποίο θα αποτελέσει στίγμα στην ιστορία αυτής της κυβέρνησης και είναι ένα στίγμα το οποίο θα είναι αρκετά μεγάλο για την πορεία και του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Flash 96.

Κουτσούμπας: γιατί ασχολείται, τώρα, ο κ. Καμμένος με το Noor 1

«Η πείρα δείχνει ότι όλες αυτές οι κόντρες λήγουν με κάποιο πάρε-δώσε, με το αλισβερίσι που κάτι πιέζει να δώσει ο ένας και κάτι πιέζει να πάρει ο άλλος.

Γιατί ασχολείται τώρα, τόσο δραστήρια ο κ. Καμμένος με το Noor 1, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια;» σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή.