X

Φωτιά στο Κρυονέρι

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις στην περιοχή, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ανησυχία λόγω των ανέμων. Φωτιά και στην Αρτέμιδα. Μάχη με τις φλόγες και στην Μεσσηνία.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής, όπου ξέσπασε πυρκαγιά και πριν απο μερικές ημέρες.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς η έκταση που καίγεται είναι δασική και υπάρχει "άφθονη τροφή" για τις πύρινες γλώσσες.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή (δείτε ΕΔΩ την πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Αττική) .

Επι τόπου βρίσκονται ήδη 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 13 υδροφόρα των ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων ενώ ρίψεις νερού απο αέρος εκτελούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Διονύσου, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Το βίντεο ανέβασε Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

 

 

 

Στην Αττική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν και δεύτερη μάχη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στην Αρτέμιδα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που προς ώρας δεν απειλεί κάποιον οικισμό, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων και 1 ελικόπτερο.

 

Αργά το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καλίτσαινα Μεσσηνίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ριχτεί 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πεντζετέλ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θορικό Λαυρίου Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.