X

Σε ασκήσεις με άρματα μάχης και στο σχολείο των Ευέλπιδων ο Α/ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Αλκ. Στεφανής, επισκέφθηκε πλήθος μονάδων και υπηρεσιών του Στατού Ξηράς, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.

Ant1news

Πλήθος επισκέψεων σε μονάδες ανά την επικράτεια, αλλά και σε υπηρεσίες του Στρατού ξηράς, πραγματοποίησε στην διάρκεια της εβδομάδας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτελείου, ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη επισκέφθηκε τον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών  και την 902 Βάση Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, στην Αθήνα, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού.

Την Πέμπτη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιθεώρησε μονάδες της Βορείας Ελλάδας, παρακολουθώντας από κοντά βολές τεθωρισμένων, αλλά και την εκπαίδευση των Ευέλπιδων. 

Ειδικότερα, ο Αλκ. Στεφανής βρέθηκε στην XXIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV TΘΤ – 1ο  Σύνταγμα Ιππικού «Φλώρινα»), στο Λιτόχωρο, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της και συνομίλησε με το προσωπικού των Μονάδων του Σχηματισμού.

 

Ακολούθως, στον καταυλισμό, στον οποίο διεξάγεται η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου,  όπου παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης και μίλησε στους Ευέλπιδες.

 

Στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρου»), όπου παρακολούθησε εκτέλεση βολής Άρματος Μάχης LEO2 HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΙΙΙ ΤΘΤ – 3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιον»), από το βεληνεκές των 5.800 μέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων και τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου Άρματος Μάχης.

 

 

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσομοίωσης Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη.

 

 

Στις παραπάνω επισκέψεις διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού.