X

Σοκ από το άγριο έγκλημα στο Λαγανά Ζακύνθου

Η αστυνομία συνέλαβε Σέρβο πορτιέρη και Έλληνα μπάρμαν. Έρευνες για να συλληφθούν και αλλά άτομα που πήραν μέρος στη συμπλοκή.

Ant1news

Μία συμπλοκή, που κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ένας νεαρός Αμερικανός, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ έκανε διακοπές. Μία κοινωνία που καταγγέλλει την παραβατικότητα των μεθυσμένων τουριστών.

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα μέσα σε μπαρ, στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο 22χρονος από το Ωστιν του Τέξας, που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, διασκέδαζε με τους φίλους του. Διαπληκτίστηκε έντονα με έναν Σέρβο και πολύ γρήγορα οι δύο παρέες βγήκαν στο δρόμο να λύσουν τις διαφορές τους. Ο νεαρός δεν καταφέρνει να ξεφύγει. Τον ρίχνουν στο έδαφος και τον χτυπούν με μανία στο σώμα και στο κεφάλι.

Ιδιωτικό ασθενοφόρο τον παρέλαβε αναίσθητο. Στο νοσοκομείο Ζακύνθου διαπιστώνεται ο θάνατός του. Έχει πολλαπλά τραύματα στο σώμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το θύμα

 

Η αστυνομία συνέλαβε Σέρβο πορτιέρη και Έλληνα μπάρμαν

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Συνέλλεξε μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό. Μέσα σε λίγες ώρες ταυτοποίησε δύο από τα άτομα, που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο. Πρόκειται για τον 32χρονο σερβικής καταγωγής υπεύθυνο ασφαλείας του μπαρ και τον 34χρονο μπάρμαν. Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία προχώρησε σε δύο ακόμη συλλήψεις νεαρών Σέρβων.

Ο μπάρμαν που φέρεται να συμμετείχε στον διαπληκτισμό

 

Έλλειψη αστυνόμευσης καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής

«Άμεσα επελήφθη η Ελληνική Αστυνομία. Συνέλαβε τους πρωταίτιους. Από 'κει και μετά ενεργούνται προανακρίσεις. Το θέμα είναι ότι χάθηκε μια ζωή. Και για μας πιστεύω να'ναι το τελευταίο,  κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, είναι η Ελλάδα μας κι η Ζάκυνθός μας ασφαλής για όλους τους επισκέπτες μας απ' όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκότσας, στον ΑΝΤ1.

Ο Λαγανάς είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας. Συχνά καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας με τους τουρίστες, οι οποίοι χάνουν τον έλεγχο από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τραγική ειρωνεία: το μεσημέρι της Πέμπτης, τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομία, έκαναν σύσκεψη μαζί με τους τουριστικούς πράκτορες για την αντιμετώπιση τού προβλήματος.

Έρευνες για να συλληφθούν και αλλά άτομα που πήραν μέρος στη συμπλοκή

Η σορός του 22χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για την νεκροψία-νεκροτομή, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τους υπόλοιπους δράστες της συμπλοκής.