X

Σοκάρει το πόρισμα ιατροδικαστή για τον θάνατο του 22χρονου στη Ζάκυνθο

Δεν πρόλαβε να αντισταθεί ο Αμερικανός τουρίστας που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου για μια... selfie. Η συγκλονιστική ανακοίνωση της οικογενείας του.

Ant1news



Σοκ προκαλεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον άτυχο Μπακάρι Χάουαρντ Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά της Ζακύνθου, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία, αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1.

Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, φαίνεται ότι το θύμα δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί, καθώς τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν.

Εξίσου ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, όπου έγινε η φονική επίθεση στον Αμερικανό τουρίστα.

Κάποιοι από τους δράστες συνέχισαν να χτυπούν τον Χέντερσον ακόμη και τη στιγμή που ήταν πλέον πεσμένος στο έδαφος, χωρίς αισθήσεις.

Όπως δείχνει η αστυνομική έρευνα αιτία του «μοιραίου» καυγά ήταν μια... selfie. Ο νεαρός και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μπαρ, όπου διασκέδαζαν. Ο μπράβος του μαγαζιού ενοχλημένος από τη φωτογραφία ζήτησε εξηγήσεις από την παρέα και άμεσα ξεκίνησε ο καυγάς με τον 22χρονο.

Οι οχτώ συλληφθέντες για τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου για την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι ανακρίσεις θα αρχίσουν την Δευτέρα.  

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικογένειά του σε δήλωσή της στο mystatesman.com, ο Μπακάρι Χάουαρντ Χέντερσον είχε έρθει στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και συγκεκριμένα για τις ανάγκες φωτογράφισης της πρώτης του κολεξιόν ρούχων.

«Εργαζόταν στην Ελλάδα για μια φωτογράφηση όταν τον ξυλοκόπησαν περίπου δέκα άτομα», αναφέρει σε δήλωση η οικογένειά του, η οποία τονίζει: «Ήθελε να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να συναντά νέους ανθρώπους. Ήταν ένας μεγάλος στοχαστής και καταπιανόταν συνεχώς με επιχειρηματικές δραστηριότητες».