X

Πολιτικό… “καύσωνα” προκαλεί το “Noor 1”

“Λάδι στη φωτιά”, που άναψε η υπόθεση του ναρκό-πλοιου, ρίχνουν, διαρκώς, κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Νoor 1 και Δικαιοσύνη ανεβάζουν σε επίπεδο καύσωνα το πολιτικό θερμόμετρο με την κυβέρνηση και τη ΝΔ να ρίχνουν διαρκώς λάδι στη φωτιά.

Ο Νίκος Φίλης κάλυψε πλήρως τον Πάνο Καμμένο κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

 «Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη, αν προκύψει κάτι θα έρθει στη Βουλή και θα το δούμε. Μέχρι τώρα το μόνο που έχει διαφανεί είναι το ενδιαφέρον του υπουργού Εθνικής Άμυνας να βοηθήσει να διαλευκανθεί η υπόθεση τριών τόνων ναρκωτικών», δήλωσε ο κ. Φίλης στον ΣΚΑΙ.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τη στάση της δικαιοσύνης σε μια σειρά από υποθέσεις καλύπτοντας ουσιαστικά και τον Παύλο Πολάκη για τη βεντέτα του με τους δικαστές.

«Αυτό που βλέπω είναι ότι λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες, από Ανώτατα Δικαστήρια κιόλας, δεν νομολογούν, αλλά νομοθετούν», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης

Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης έδωσε διαφορετικό τόνο στην υπόθεση.

 «Θα πρέπει οι όποιες δημόσιες δηλώσεις από τα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη να μη θέτουν σε αμφισβήτηση τη λογική της διάκρισης των εξουσιών, πάνω στην οποία βασίζεται η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην εφημερίδα Documento. 

 

Στο… “κάδρο” και ο Αλέξης Τσίπρας

Την ίδια ώρα η ΝΔ στοχοποιεί πλέον τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του NOOR1 ενώ το Μαξίμου παραπέμπει στην έρευνα της δικαιοσύνης.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει ακόμη και σήμερα, για το αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», ανέφερε, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Όταν η ΝΔ μιλά για εξωθεσμικές παρεμβάσεις τι θέλετε να σας απαντήσω; Μοιάζει με ανέκδοτο. Η ελληνική δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση του Νoor1. Αν η ΝΔ δεν της έχει εμπιστοσύνη να το δηλώσει», σχολίασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. .

Τον Πρωθυπουργό “δείχνει”, πάντως, και η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε «την αγωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού να καλύψει πλήρως την κατάσταση  και να  βάζει τον Συγκυβερνήτη του κάτω από τις φτερούγες του. Αναλαμβάνει έτσι για άλλη μια φορά πλήρως την ευθύνη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του, μιλώντας στην Real News, ζήτησε: «Άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση και καμία ασυλία σε κανέναν. Παράλληλα όμως δεν μπορεί ένας υπουργός να καθοδηγεί έναν ισοβίτη σε μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση».