X

Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Σχέδιο εμπρησμού “βλέπουν” οι Αρχές (βίντεο)

Στο Ναυάγιο το νέο πύρινο μέτωπο στο νησί που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Το ενδεχόμενο εμπρησμών εξετάζει η Πυροσβεστική.

Ant1news

Τέταρτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών, στο γνωστό Ναυάγιο και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών πίσω από τις διαδοχικές δασικές πυρκαγιές που πλήττουν το νησί. Ενδεικτικό είναι ότι μετέβη επί τόπο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στη νήσο Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί».

Αποφασίστηκε, επιπλέον, να πετά μη επανδρωμένο σκάφος (drone) πάνω από το νησί του Πυροσβεστικού Σώματος, σε 24ώρη βάση και οι εικόνες που καταγράφονται να μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις φλόγες η ορεινή Ζάκυνθος

Οι φωτιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες μέρες στον Σκοπό, την Αναφωνήτρια και στο δάσος των Ορθωνιών, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα δάσους.

Το χθεσινό μέτωπο στις Βάθρες, κοντά στο Ναυάγιο, είναι το τελευταίο που εκδηλώθηκε και επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, και από άλλους νομούς, οι οποίες επιχειρούν από εδάφους και από αέρος.

Βίντεο: ioniantv.gr