X

Πέθανε ο Γιάννης Καλατζής

"Έφυγε" από την ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής. Θλίψη για τον χαμό του μεγάλου καλλιτέχνη η πορεία του και οι επιτυχίες που τον «σημάδεψαν».

Ant1news

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Γιάννης Καλατζής, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Γιάννης Καλατζής θεωρείται από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής του ενώ τα τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί και από νεότερους τραγουδιστές.

Ο γνωστός τραγουδιστής γεννήθηκε το 1943 στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στις αρχές του 1960, ως μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Ο τραγουδιστής ξεκίνησε να γίνεται γνωστός μετά τις πολύ επιτυχημένες συνεργασίες του με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες μεταξύ αυτών τους Μάνο Λοΐζο, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Κατσαρό, Γιάννη Σπανό και Τόλη Βοσκόπουλο.

 

Ακόμη συμμετείχε σε δίσκους τραγουδιστών όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης ενώ έχει πάρει μέρος και σε δέκα ταινίες.

Την δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα ενώ το 1981 κυκλοφόρησε δίσκο με τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου.

Την ίδια δεκαετία έκανε αμέτρητες επιτυχίες οι οποίες τον «σημάδεψαν». Μερικές από αυτές που ξεχωρίζουν είναι: "Ξενάκι", "Τα χρυσά κλειδιού", "Σταμούλης", "Ο Λοχίας", "Κυραγιώργαινα", "Επιπόλαιο με λες", Δελφίνι-δελφινάκι", "Άσπρα θα φορέσω", "Παραμυθάκι μου".

Ο Γιάννης Καλατζής αποσύρθηκε από το τραγούδι το 1984.