X

“Κόλαση”φωτιάς στο Ζευγολατιό, τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους τραυματίες πυροσβέστες. Κάηκε κι ένα σπίτι. Μεγάλη πυρκαγιά, νωρίτερα, σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

Ant1news



Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας και αποτεφρώνει δασική έκταση.

Οι πυροσβέστες επέβαιναν σε όχημα το οποίο ανετράπη σε χαράδρα στην περιοχή Σουληνάρι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι δύο παρέμειναν για νοσηλεία , ενώ ο τρίτος, η κατάσταση του οποίου κριθηκε κρίσιμη, διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.  

Από τη φωτιά έχει. ήδη, καταστραφεί ολοσχερώς κι ένα σπίτι, όπως μετέδωσε το korinthostv.gr

  

Στην περιοχή επιχειρούν εναέριες δυνάμεις με ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ, 4 αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 2 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και 2 μηχανήματα.

 

Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα

Εν τω μεταξύ, μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι σε εργοστάσιο πλαστικών στο 39 χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στα Οινόφυτα.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 45 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν μετά από περίπου δύο ώρες να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν δύο εργαζομένοι τους οποίους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τους μετέρφερε στο Θριάσιο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Ο ένας από τους δύο τραυματίες φέρει σε όλο του το κορμί εγκαύματα σε ποσοστό 90% και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύετερος είναι σε καλύτερη κατάσταση και φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20%.