X

Δολοφονία Αξαρλιάν: το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας του για τα 25 χρόνια απο τον χαμό του

Στις 14 Ιουλίου 1992 έπεφτε νεκρός από ρουκέτα της 17Ν. Η ανακοίνωση της οικογένειας και το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ant1news

Ήταν 14 Ιουλίου του 1992 όταν ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής και μια ρουκέτα που προορίζεται από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν για τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά κόβει το νήμα της ζωής του.

Η εικόνα του αιμόφυρτου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο, έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων, με ολόκληρη την χώρα να παγώνει και να θρηνεί.

Από τότε που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έχασε τόσο άδικα την ζωή του, έχουν περάσει 25 χρόνια, ωστόσο η οικογένειά του δεν έχε ξεπεράσει ακόμα τον χαμό του.

Σε μήνυμά της αναφέρει ότι  ότι "ο θάνατός του παραμένει πιο επίκαιρος όσο ποτέ. Έμεινε λίγο μαζί μας στην ζωή, αλλά πρόφτασε με την παρουσία του να μας γεμίσει ευγνωμοσύνη. Όσοι τον γνωρίσαμε θα τον συντροφέψουμε ξανά με την εύγλωττη σιωπή μας. Μόνο τα χρόνια φεύγουν, ο Θάνος μένει αθάνατος κοντά μας".

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «25 χρόνια μετά τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν & ακόμα συζητάμε τα αυτονόητα. Το χρωστάμε στη μνήμη του να τελειώνουμε με την τρομοκρατία».

 

Φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση της 17Ν το 1992 με θύμα τον 20χρονο Θάνο Αξαρλιάν