X

Επιχειρηματίας έστειλε εξώδικο σε... εκκλησία

Για ποιό απίστευτο λόγο έστειλε το εξώδικο ο επιχειρηματίας σε Μητρόπολη και ιερέα...

Ant1news

Επιχειρηματίας έστειλε εξώδικο σε μητρόπολη και ιερέα γιατί τον ενοχλούσε ο ήχος της καμπάνας.

Το περιστατικό συνέβη στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπου ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έστειλε… εξώδικο στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, αξιώνοντας τόσο από την Μητρόπολη Ρόδου όσο και από τον προϊστάμενο του ιστορικού ναού να θέσουν τέρμα στην καθιερωμένη κωδωνοκρουσία της Κυριακής διότι «ενοχλούνται οι τουρίστες»!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Ρόδου, στο εξώδικο ο επιχειρηματίας απαιτεί ακόμα από τον ιερέα της εκκλησίας να τελεί τη Θεία Λειτουργία χαμηλόφωνα!

Πάντως, οι πιστοί του ιερού Ναού ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας έχει εισβάλει πολλές φορές στο παρελθόν την ώρα της Λειτουργίας, διακόπτοντας με φωνές και ύβρεις το κήρυγμα και ζητώντας από τον ιερέα να το σταματήσει.

Από τη δική του πλευρά ο ιερέας Μιχαήλ, μιλώντας προς τη «δημοκρατική» εξήγησε ότι «θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του ναού μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».

Η ένταση της μικροφωνικής είναι χαμηλωμένη, εξαιτίας του «γείτονα» και των διαρκών ζητημάτων που δημιουργεί.

Όσο για την καμπάνα, αυτή δεν θα σταματήσει να χτυπά κάθε πρωί της Κυριακής, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αυτός ο τόπος σέβεται την πίστη, την παράδοση, τα έθιμα και τα ιδανικά της Χριστιανοσύνης.