X

“Σαρώνει” στο πέρασμά της η “Μέδουσα”(φωτο)

Μεγάλες είναι καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.  Η “Μέδουσα” θα… περάσει και από την Αττική

Ant1news

Από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε το καταστροφικό της πέρασμα η “Μέδουσα”, όπως αποκαλείται το καιρικό φαινόμενο που θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Αρχικά “χτύπησε” στην Πτολεμαΐδα, μετά στο Αγρίνιο, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Αχαΐα, όπου προκλήθηκαν πυρκαγιές από κεραυνούς.

Η “Μέδουσα” θα περάσει και από την Αττική, συνοδευόμενη από ισχυρές καταιγίδες.

“Άσπρισε” το Μέτσοβο

 

Ενδεικτικές της κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική χώρα είναι οι εικόνες από το Μέτσοβο . Οι στέγες άσπρισαν από το χαλάζι, προβλήματα προκλήθηκαν σε δρόμους μέσα στο χωριό.

 

Καλλιέργειες καταστράφηκαν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Την οργή της “Μέδουσας” γνώρισαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου.

“Πνίγηκε” η Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού.

Λόγω των κεραυνών άρχισαν και οι διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Έκλεισε η Πατρών - Πύργου

Χαλάζι και έλλειψη ορατότητας ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στην Πατρών - Πύργου, όπου εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης αναγκάστηκαν να σταματήσουν καθώς δεν... έβλεπαν και μοιραία έκλεισε η Εθνική στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.