X

Στο έλεος της “Μέδουσας” η χώρα (βίντεο)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές. Καταστροφές από πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις. Ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία.

Ant1news

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα εν μέσω καλοκαιρού, με τα προβλήματα από τις ισχυρές καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις να είναι μεγάλα σε αρκετές περιοχές. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Ισχυρά αναμένονται τα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύονται στις περιοχές αυτές από θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Επίσης, καταιγίδες προβλέπεται να σημειωθούν και στην Αττική. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης. 

Στο πέρασμα της η «Μέδουσα», όπως έχει ονομαστεί το φαινόμενο, προκάλεσε πλημμύρες, φωτιές από κεραυνούς, αλλά και καταστροφές σε κτήρια και καλλιέργειες. 

“Άσπρισε” το Μέτσοβο

 

Ενδεικτικές της κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική χώρα είναι οι εικόνες από το Μέτσοβο . Οι στέγες άσπρισαν από το χαλάζι, προβλήματα προκλήθηκαν σε δρόμους μέσα στο χωριό.

 

Καλλιέργειες καταστράφηκαν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Την οργή της “Μέδουσας” γνώρισαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου.

“Πνίγηκε” η Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού.

Λόγω των κεραυνών άρχισαν και οι διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Έκλεισε η Πατρών - Πύργου

Χαλάζι και έλλειψη ορατότητας ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στην Πατρών - Πύργου, όπου εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης αναγκάστηκαν να σταματήσουν καθώς δεν... έβλεπαν και μοιραία έκλεισε η Εθνική στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. 

Έπεσε τζαμαρία στο κολυμβητήριο εν ώρα αγώνων 

Υποχώρησε μεγάλη τζαμαρία στο κλειστό κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ στην Πάτρα ενώ ήταν  σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Η κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις. 

 



Ευτυχώς,  ουδείς άνθρωπος κινδύνευσε.  Μόνο δύο αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα. Όπως εξήγησε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης , λόγω της κακοκαιρίας, ένα δυνατό ρεύμα αέρα "χτύπησε" τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η μεγάλη τζαμαρία. 

Ζημιές σε δέντρα με αρκετά σπασμένα κλαδιά και στο Αντίρριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktia news.gr. Από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε στο ύψος του κυκλικού κόμβου ενώ από τον αέρα μετακινήθηκαν πινακίδες.

Στο Ρίο οι κάβοι του Νικόλαος Α έσπασαν και το ferry boat άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασύροντας ότι έβρισκε μπροστά του. Κινήθηκε για 500 περίπου μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 περίπου σκάφη, κάποια τα έβγαλε στην στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν.

 

Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες 

Μικροπροβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κακοκαιρία προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε γήπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, με το νερό εν συνεχεία να πλημμυρίζει τμήμα του οδοστρώματος.


Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα ήταν πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες.

Μεγάλες ζημιές στην Πτολεμαΐδα

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν χθες και στην Πτολεμαΐδα. Με το φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν τα σημάδια καταστροφής που άφησε πίσω της η χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε κατά τις βραδινές ώρες 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων.