X

Κοντονής: ο καθένας μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οι αναφορές στις δηλώσεις Δένδια το 2013 και η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ. Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αφορμή την ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία τον κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων της Δευτέρας στην Αθήνα για την υπόθεση της Ηριάννας.

Ο Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν περίμενε «τέτοιον ακροδεξιό κατήγορο από την αξιωματική αντιπολίτευση» και την κατηγόρησε ότι περίμενε να γίνει στην Αθήνα χτες ό,τι έγινε το 2008.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι αποφάσεις των Δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές, είτε συμφωνούμε, είτε όχι, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να εκφράσει γνώμη επί των αποφάσεων της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Δένδια, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Κοντονής, σε παρόμοια υπόθεση όχι απλά διαφώνησε με την άποψη του εισαγγελέα και του ανακριτή, όταν είχαν αφήσει ελεύθερη μια κοπέλα, είχε πει συγκεκριμένα ότι «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδας, εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Της δήλωσης αυτής, μάλιστα ακολούθησε και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα των δικών του μεθοδεύσεων. Τον ενοχλεί η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν τον πειράζει καθόλου το non paper υποδείξεων Δένδια προς τους δικαστές, το 2013».

Η ανακοίνωσε προσθέτει: «Υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά την κατάρρευση του αφηγήματός του για την οικονομία, προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας».

Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς του Νίκου Δένδια, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει πάντα καρπούζια με... πορτοκάλια. Από το συγκεκριμένο κόμμα δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο».