X

“Ζεσταίνουν μηχανές” για την κόντρα στην Βουλή για τον Καμμένο

«Πυρά» Τζανακόπουλου κατά ΝΔ για αντιπερισπασμό. Σκληρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας. Αύριο η «καυτή συζήτηση» στην Ολομέλεια για την Εξεταστική Επιτροπή.

Ant1news

Ενώ αύριο θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την συνομιλία που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον καταδικασμένο σε ισόβια, Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Noor 1», το κλίμα οξύνθηκε από σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η ΝΔ μετά την 15η Ιουνίου και την απόφαση του Eurogroup και μετά τις θετικές ειδήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια αντιπολιτευτική τακτική διαρκών αντιπερισπασμών.

Τη μία είναι οι προβοκάτσιες, τις οποίες οργανώνει ή εν πάση περιπτώσει υποστηρίζει σε σχέση με εκείνη την περίφημη, τη διαβόητη εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Την επόμενη φορά, προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης με τους συμβασιούχους.

Το τρίτο επεισόδιο αυτών των αντιπολιτευτικών ιδεών της Ν.Δ. αφορά τη δημιουργία ενός “σκανδάλου”, που έχει να κάνει με τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη. Εμείς, αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών της Ν.Δ. δεν πρόκειται να το παίξουμε, ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε να συζητήσουμε στο τερέν που η Ν.Δ. επιλέγει. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και να βάλουμε και το Κοινοβούλιο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη και της ηγεσίας της Ν.Δ».

Της τοποθέτησης του κ. Τζανακόπουλου, ακολούθησε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στην οποία επισημαίνει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να φύγει από την προσοχή της κοινής γνώμης το σκάνδαλο Καμμένου.  

Φοβούνται τη διερεύνηση της αλήθειας, κρύβονται και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μετατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία σε πλειοψηφία συγκάλυψης.  

Περιμένουμε στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε τις συνεχείς επικοινωνίες Καμμένου με τον κατάδικο για ναρκωτικά ισοβίτη. Η σιωπή του είναι συνενοχή.  

Αύριο ο κάθε βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και την ευθύνη του απέναντι στη Δημοκρατία και την αλήθεια».