X

Στο Νοσοκομείο Ηρακλείου σοβαρά τραυματίες από τον σεισμό στην Κω

Πέντε τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Κω, που βρίσκεται σε "συναγερμό". Δεκάδες πολίτες πήγαν στα επείγοντα.

Ant1news

Tης Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Σε πλήρη λειτουργία, με όλες του τις δυνάμεις, καθώς όλο το προσωπικό προσήλθε αυθόρμητα στις θέσεις του αμέσως μετά τον σεισμό (σημ: παράλληλα πάντως έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες) λειτουργεί το Νοσοκομείο της Κω, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του οποίου κρίνεται επαρκές, ενώ οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ ενισχύθηκαν ήδη με 8 διασώστες από γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στα επείγοντα του Νοσοκομείου πήγαν αμέσως μετά τον σεισμό συνολικά 115 άνθρωποι, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και 80 εξ αυτών, οι ελαφρύτερα τραυματισμένοι, έφυγαν μετά από λίγη ώρα για τα σπίτια τους.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι, o ένας είναι 39χρονος Τούρκος και ο δεύτερος ένας 23χρονος Σουηδός. Σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στα επείγοντα του Νοσοκομείου, από το ίδιο σημείο της παλιάς πόλης, 8 άνθρωποι, Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες.

Διασώστες του ΕΚΑΒ και νευροχειρουργό μετέφερε στο νησί της Κω Chinook της Αεροπορίας Στρατού, που απογειώθηκε από τη Ρόδο και παρέμεινε εκεί, για το ενδεχόμενο που χρειαστεί για αεροδιακομιδή. 

 

 

Από αυτούς, με αεροσκάφος μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τέσσερις εξ αυτών, μια γυναίκα και τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας Έλληνας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Κρήτη μαζί με γιατρούς και τέσσερις τραυματιοφορείς με C-27, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στην Κω και παρέλαβε τους υπόλοιπους τρεις τραυματίες, τους οποίους έφερε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

 

Ο ένας αλλοδαπός έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα, ένας τραυματίας έχασε το μάτι του, ο άλλος έχει σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, ο Έλληνας έχει τραυματιστεί σοβαρά στην γνάθο και το πρόσωπο, ενώ η γυναίκα έχει ανοιχτό κάταγμα κνήμης.

 

 

Αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωί αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο, ακόμη ένας άνδρας και μια γυναίκα, από τους συνολικά πέντε τραυματίες που παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο της Κω. 

Φωτογραφίες:, βίντεο:  cretapost.gr