X

Τα συγχαρητήρια των πολιτικών στην Εθνική Νέων

Η πρόκριση της Εθνικής Νέων στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20 της Κρήτης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ant1news

Η Εθνική Νέων Ανδρών στο μπάσκετ νίκησε την Ισπανία και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται απόψε στην Κρήτη.

Η Νέοι επικράτησαν άνετα με 77-56 στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο και αποτελούν πλέον το μεγάλο φαβορί κόντρα στο Ισραήλ (21:15).

Η πρόκριση αυτή αλλά και η εξαιρετική πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τα θερμά συγχαρητήριά του στους Νέους της εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και ευχές για «καλή επιτυχία στον τελικό» που διεξάγεται απόψε, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

 

Από πλευράς του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις. Σειρά είχε η εθνική ομάδα U20 του Ηλία Παπαθεοδώρου να μας χαρίσει ένα ακόμη μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση μετά από τον θρίαμβο απέναντι στην Ισπανία. Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, το τεχνικό τιμ, την ομοσπονδία για την εξαιρετική πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να κρατάτε ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ και να δίνετε χαρά σε όλο τον ελληνικό λαό. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό σας στην προσπάθεια που θα κάνετε αύριο για να κατακτήσετε την κορυφή της Ευρώπης. Το μέλλον σας ανήκει».

«Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να γράφει ιστορία!» σχολίασε μέσω του δικού του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Συγκίνηση και υπερηφάνεια μας γέμισε η Εθνικής ομάδα Νέων με την θριαμβευτική της πρόκριση στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εκπληκτική τους εμφάνιση προπομπός λαμπρής πορείας που θα οδηγήσει το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή του κόσμου για ακόμη μια φορά», υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

 

Και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεχάρη τα «χρυσά» παιδιά του μπάσκετ, μέσω μηνύματος στο Twitter: