X

Σε κλίμα οδύνης η μεταφορά του Τούρκου από την Κω στην Τουρκία (βίντεο)

Οδύνη και σπαραγμός κατά τη μεταφορά της σορού του Τούρκου, που έχασε τη ζωή του στο σεισμό, από την Κω προς την Αλικαρνασσό.

Ant1news

Σε βαρύ κλίμα οδύνης και σπαραγμού έφυγε από το νησί της Κω, όπου είχε πάει για διακοπές, η σορός του 39χρονου Σινάν Κούρτογλου, που έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ την Παρασκευή.

Η οικογένειά του, που έφτασε χθες στο νησί, συνόδευσε τη σορό με το φέρι μποτ προς την Αλικαρνασσό.

Η σορός μεταφέρθηκε από το νεκροτομείο του Νοσοκομείου της Κω προς το λιμάνι συνοδεία του Πρόξενου της Τουρκίας στη Ρόδο, του Ιμάμη που συνόδευσε την οικογένεια, τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Μουσουλμάνων της Κω, του Αστυνομικού Διευθυντή του νησιού και πολλών ξένων ΜΜΕ.

«Δυστυχώς χαρές και λύπες είναι κοινές για τους δύο λαούς. Κι αυτή τη φορά οι δύο περιοχές επλήγησαν από κοινού από το σεισμό. Είχαμε το θλιβερό καθήκον να στείλουμε τη σορό στην Τουρκία.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι δύο περιοχές και τις ευχές μας για  ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες  μας στην Αστυνομικής διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Κω για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την ομαλή επιστροφή 500 Τούρκων επισκεπτών στο Μπόντρουμ. Καθώς και όλες τις ελληνικές  αρχές που έκαναν ότι μπορούσαν επί του θέματος.  Και πάλι εκφράζω τις ευχαριστίες τις ευχαριστίες μου ευχόμενος να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές», δήλωσε στο aegeanews.gr ο Τούρκος πρόξενος στη Ρόδο, Baris Kalkavan.