X

Αισιοδοξία για τους τραυματίες από το σεισμό στην Κω

Η επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας των 4 νεών ανθρώπων. Συγκροτήθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών των επιχειρήσεων. Μη κατοικήσιμα πολλά κτίρια.

Ant1news

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση των σοβαρών τραυματιών από το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κω, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι τέσσερις πολυτραυματίες παραμένουν στο ΠΑΓΝΗ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η κατάστασή της υγείας τους έχει ως εξής:

Ο άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχει ξυπνήσει, είναι σε ήπια καταστολή σε βελτιούμενη κατάσταση. Αναμένεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο στο δεξί του χέρι.

Ο άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η κλινική του κατάστασή είναι σημαντικά βελτιωμένη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.

Ο άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική για παρακολούθηση.

 

Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, η κατάστασή της είναι καλή. Εφόσον οι σημερινές εξετάσεις είναι καλές, αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Μη κατοικήσιμα 45 κτίρια 

Μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 45 κτίρια στην Κω από τους ελέγχους και τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρέθηκαν στο νησί αμέσως μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ.

 

Συνολικά από τις 140 αυτοψίες και πρωτοβάθμιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου, οι 63 αφορούν κατοικίες, εκ των οποίων 31 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 32 μη κατοικήσιμες, οι 60 αφορούν επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 47 κρίθηκαν κατοικήσιμοι και 13 μη κατοικήσιμοι. Οι υπόλοιπες 17 αυτοψίες αφορούν ιερούς ναούς, δημόσια κτίρια, αποθήκες και λοιπά κτήρια. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται. 

Συγκροτήθηκε η επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης ζημιών

 

Εν τω μεταξύ, συγκροτήθηκε η επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ στις επιχειρήσεις της Κω.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγίου, Γιώργο Χατζημάρκο και το έργο της Επιτροπής θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να έχουν υποβληθεί τα πρακτικά της.

Έργο της επιτροπής είναι η άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κω ως εξής:

α) Ζημιές σε κτιριακές υποδομές, επαγγελματικούς χώρους και συναφείς εγκαταστάσεις.

β) Ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες κλπ.