X

Πολιτικό “τσουνάμι” από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Οι ισχυρισμοί του πρώην ΥΠΟΙΚ για το 2015 και το «Σχέδιο Β». Οι δηλώσεις Τσίπρα για τα στελέχη της πρώτης Κυβέρνησης του. «Βολές» απο Παππά και ΝΔ .

Ant1news

Την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε εντυπωσιακό απόπλου, με τα απόνερα από το φουσκωτό του να μεγαλώνουν τον κυματισμό στο λιμάνι της Αίγινας, στην Αθήνα «φούντωνε» το πολιτικό «τσουνάμι» για τις αποκαλύψεις στο βιβλίο του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέντευξη του στον Guardian, ο Πρωθυπουργός σχολίασε με δηκτικό τρόπο όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

«Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο. Ίσως έρθει η ώρα που  θα ειπωθούν ορισμένες αλήθειες…Όταν φθάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε αυτό που παρουσίασε ως σχέδιο Β, ήταν τόσο ασαφές, που δεν άξιζε τον κόπο ούτε να μιλήσουμε για αυτό. Ήταν απλά πολύ αδύναμο και αναποτελεσματικό», δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

« Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας, κατά του Γιάνη με ένα 'ν', δεν πρόκειται να μιλήσει ευθέως ποτέ, γιατί ο Γιανης ένα 'ν', τον Τσίπρα τον κρατάει. Και επειδή τον κρατάει ο Τσίπρας φυλάγεται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA 97,8.

Καυστική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Παππά. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ερωτηθείς από τον Real FM «τι επιδιώκει ο κ. Βαρουφάκης;», κατά τη γνώμη του, απάντησε:

«Νομίζω δημοσιότητα. Κι αυτό έρχεται και παντρεύεται με την απεγνωσμένη προσπάθεια της ΝΔ, να δημιουργήσει πολιτικά-οικονομικά γεγονότα…Η ώρα να μιλήσουμε για το τι έχει πει και τι δεν έχει πει ο κ. Βαρουφάκης θα έρθει. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση ο ομιλών να ρίξει νερό στο μύλο της «Βαρουφακειάδας» η οποία εξυπηρετεί το σκοπό της αλλαγής της κουβέντας από τα πραγματικά ζητήματα της οικονομίας.

 

«Ο κ.Τσίπρας δεν γνώρισε τον Γ.Βαρουφάκη τη μέρα που σχημάτιζε κυβέρνηση. Ήξερε τα πάντα και τα αποδεχόταν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπερθεμάτιζε κιόλας προτείνοντας κατάσχεση χρημάτων της ΕΚΤ και διώξιμο με κλωτσιές του Γ.Στουρνάρα, όπως αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός του. Δεν τα εφάρμοσε αυτά όταν κατάλαβε ότι τον περιμένει το Γουδή. Σήμερα μιλάει για λάθος. Το λάθος, όμως, το πληρώνουν όλοι οι Έλληνες που φορτώθηκαν στις πλάτες τους 100 δισ. που κόστισε στη χώρα εκείνο το δραματικό εξάμηνο. Και θα το πληρώνουν για πολύ ακόμη», σχολίασε ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

«Ανεύθυνο στην πράξη» χαρακτήρισε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, σχολιάζοντας το βιβλίο, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «ως οικονομολόγος είναι αξιόλογος. Στην πράξη όμως απεδείχθη ανεύθυνος. Το δόγμα Βαρουφάκη στηριζόταν στο ότι θα έκαναν πίσω οι δανειστές. Η Μέρκελ όμως δεν έκανε πίσω και η χώρα πήγε στον γκρεμό. Ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη και τελικά ξεβρακώθηκε. Αν είπε ο πρωθυπουργός να κατάσχουν τα 16 δισ. ευρώ για να τα δώσουν στον κόσμο με τις τράπεζες κλειστές, τότε ούτε για κλητήρας δεν κάνει ο κ. Τσίπρας, αν επαναλαμβάνω τα είπε αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο Βαρουφάκης».

Με σκωπτικό τρόπο υποδέχτηκε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνοντας έτοιμος ακόμη και για στρατοδικείο.