X

Μήνυμα υπέρ της Δικαιοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη δεξίωση για την 43η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ant1news

Η διάκριση της Δικαστικής Εξουσίας από τη Νομοθετική και την Εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της 43ης επετείου από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι 43 χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, και ιδίως τώρα που η χώρα μας ακολουθεί πια, οριστικά και αμετάκλητα, την, υπαρξιακή για το μέλλον μας, ομαλή ευρωπαϊκή της πορεία, οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου1967 προκάλεσε μια διπλή, τουλάχιστον, τραγωδία, ενώ υπογράμμισε τους αγώνες και την θυσία των Αντιστασιακών εκείνης της εποχής.

Πριν απ’ όλα την τραγωδία της κατάλυσης της Δημοκρατίας και της στυγνής παραβίασης της Ελευθερίας, γενικότερα δε των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και δεύτερον την τραγωδία που αφορά το πλήγμα στον εθνικό μας κορμό, στην μαρτυρική Κύπρο, η οποία ακόμη βιώνει επώδυνα το όνειδος του τουρκικού στρατού εισβολής και κατοχής. Όνειδος, που δεν είναι επιτρεπτό ν΄ ανέχονται η διεθνής κοινότητα, ιδίως δε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, στην οποία υπάρχει θετικό πρόσημο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας πως «ο ίδιος ο λαός μας ήταν και είναι ο εγγυητής για να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για «έλλειψη Δημοκρατίας στον τόπο» και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η φετινή επέτειος επισκιάζεται από κλίμα πόλωσης, διχασμού και υπονόμευσης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας των πολιτών.

 

«Δεν είναι ώρα για ονειροπολήσεις και ωραία λόγια» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι σήμερα «υπάρχει ανισότητα, υπάρχει λειψή δημοκρατία και πρέπει να συγκρουστούμε για να κάνουμε τη χώρα μας ευρωπαϊκή».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι «οι ώρες είναι κρίσιμες» και επεσήμανε ότι «γιορτάσαμε σήμερα τη Δημοκρατία, αλλά με 600.000 Ελληνόπουλα στο εξωτερικό, με χιλιάδες ανέργους και τους Έλληνες με κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις τους». Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κόμμα του θέλει ενότητα στην πράξη.

 

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.