X

Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών. Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ant1news

Αυτό που ο Επίτροπος Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της έκαναν για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε εισαγωγικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το διάλογο που είχε, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. "Είναι κάτι που αφορά το μέλλον και τη συνοχή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης", επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος".

«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε εξάλλου για να προσθέσει όμως: «Περιμένουμε -όταν έλθει η ώρα αυτή- να γίνει αυτό που πρέπει, και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους», ζήτησε ο Πρόεδρος. Υπογραμμίζοντας, στο σημείο εκείνο, το «μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους». Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες, συμπλήρωσε. Ταυτοχρόνως δε, εξέφρασε την ελληνική υποστήριξη για τη θεσμική ενίσχυση του Eurogroup. 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να τη βοηθά» και πρόσθεσε:

«Είμαστε στο πλευρό σας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά μας. Θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της».

 

Έκανε επίσης λόγο για «εκπληκτική βελτίωση της κατάστασης» στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές» είπε, για να προσθέσει ότι η σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε. εισέρχεται σε νέα φάση.

Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος» και ότι «πρέπει να εργαστούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε ένα χρόνο». «Πρέπει να συνεχίσουμε τις σοβαρές προσπάθειες» υπογράμμισε.

 

«Η συνάντηση είναι πάντα συναρπαστική με τον Έλληνα Πρόεδρο, έναν πεπεισμένο και στρατευμένο Ευρωπαίο», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πιερ Μοσκοβισί αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

 

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων είχε συνάντηση και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα...