X

Στον ανακριτή οι γονείς του βρέφους από την Πάτρα

Στον ανακριτή οι γονείς του 7 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε κακοποιημένο στο νοσοκομείο. Τι ισχυρίζονται. Δεν ήταν η πρώτη φορά.

Ant1news

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα οι γονείς του 7 μηνών βρέφους, η κακοποίηση του οποίου έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ. Το ζευγάρι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι γονείς ισχυρίζονται πως τα εγκαύματα, οι μώλωπες και οι εκζυμώσεις που φέρει το βρέφος, προκλήθηκαν από το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του.

"Καταπέλτης" η ιατροδικαστής

Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστή, τα αποτελέσματα της έρευνας της οποίας αναμένονται αύριο, τα εγκαύματα στο κορμάκι του μωρού προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς. τα εγκαύματα που φέρει το βρέφος έχουν προκληθεί από τσιγάρα, ενώ εκτός των καταγμάτων που έχει στα πόδια του το μωρό, η ανάπτυξή του δεν είναι φυσιολογική, κάτι που σημαίνει ότι δεν τρεφόταν σωστά.

Επειδή όμως είναι πολύ μικρό, θα συνέλθει γρήγορα. Άλλωστε, το αργότερο σε δύο μέρες θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Λίγους μήνες πριν, το Μάιο, συγγενής της οικογένειας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι, το βρέφος ήταν χτυπημένο στο μάτι.

Την ίδια στιγμή, ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» έκαναν λόγο για κακοποίηση του επτά μηνών βρέφους από τη μητέρα του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 έως το 2011, έγιναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση τριών ανήλικων παιδιών της 27χρονης. Το ίδιο διάστημα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους, η οποία έχασε την επιμέλειά τους και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Bίντεο: tempo24.gr