X

Νέο πυρ ομαδόν κατά Βαρουφάκη

"Καλές πωλήσεις στο βιβλίο του" εύχεται ο πρωθυπουργός. "Ήρθε και πέρασε σαν ξένο σώμα", λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Στο "χορό" απαξίωσης του Βαρουφάκη και ο Σκουρλέτης.

Ant1news

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον Άλφα, τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει ένα βιβλίο εδώ και τρεις μήνες κι όμως τρεις εφημερίδες την ίδια Κυριακή αποφάσισαν να έχουν το ίδιο θέμα. "Επιχειρείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα που τη στηρίζουν αλλαγή ατζέντας" τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «το πρώτο 6μηνο του 2015 ήταν ένα 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ήταν μια σημαντική μάχη που δεν αφορά πρόσωπα ούτε καν εμένα, δεν με αφορά που ήμουν επικεφαλής μιας κυβέρνησης, για τον κ. Βαρουφάκη θέλω να πω κάτι και δεν θα ξαναμιλήσω, θα του ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του».

«Ήρθε και πέρασε σαν ξένο σώμα», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης για τον πρώην Γιάνη Βαρουφάκη. «Έχω πάρα πολλά να πω. Και στον κ. Βαρουφάκη ο οποίος ήρθε και πέρασε ως ένα ξένο σώμα και πάρα πολλά βεβαίως να σκεφτώ, να ξανασκεφτώ και να στοχαστώ. Δεν είναι τα πράγματα όμως έτσι όπως εμφανίζονται».

Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας κάλεσε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών “να μην δέχεται να τον αξιοποιούν εκείνοι που κατηγορούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια”.

Στο χορό απαξίωσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μπήκε και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ στην Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε «φιλμ νουάρ» τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, αφήνοντας παράλληλα, υπονοούμενα ότι προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις του βιβλίου του.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε η ΝΔ, καλώντας την να απαντήσει αν εγκαλεί την κυβέρνηση για κάτι που τελικά δεν έκανε, καθώς ήταν στρατηγική της επιλογή η λύση της ευρωζώνης. Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για επώδυνο συμβιβασμό και πρόσθεσε: «Σε αυτό το Φιλμ Νουάρ που θα βοηθήσει τις πωλήσεις Βαρουφάκη θέλετε να συμβάλλετε κι εσείς; Μην υιοθετείτε άκριτα ότι ακούτε».