X

Καταστροφικό ήταν το χθεσινό μπουρίνι (βίντεο)

Ρεκόρ κεραυνών και νερού σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της «εξπρές» κακοκαιρίας. Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες.

Ant1news

Πολλά ήταν τα ρεκόρ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού κύματος κακοκαιρίας, το οποίο αν και διήρκησε λίγο, προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Οι κεραυνοί «σάρωσαν» τη χώρα, αφού καταγράφηκαν 19.000 μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ στην Κεφαλονιά έπεσε βροχή – ρεκόρ και συγκεκριμένα 68 τόνοι ανά στρέμμα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν διάφορα προβλήματα, όπως οι πτώσεις δέντρων και η προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στις Ράχες και το Αχλάδι, στην ανατολική Φθιώτιδα, το μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ξερίζωσε δέντρα και ταμπέλες.

 

 

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά. Η καταιγίδα που είχε πλήξει το νησί πριν από δέκα μέρες είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη σοδειά και η χθεσινή ήρθε να την αποτελειώσει. Σήμερα κλιμάκια της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών θα βρεθούν στα μαστιχοχώρια για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.

 

Και στον Έβρο το μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα. Εκτός του ότι οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε μερικά λεπτά, το χαλάζι κατέστρεψε ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα, τζαμαρίες και φυσικά αγροτικές καλλιέργειες.

 

Η Χαλκιδική επλήγη από θυελλώδεις ανέμους σε συνδυασμό με έντονες βροχοπτώσεις, που «χτύπησαν» κυρίως τη Σιθωνία, τον Μαρμαρά, τη Νικήτη και τη Συκιά.

Από σήμερα «επιστρέφει» το καλοκαίρι και έως την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37°C.

Φωτογραφίες, βίντεο: lamiareport.gr, halkidikinews.gr, evrosnews.gr, astraparis.gr