X

Το τελευταίο “αντίο” στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Θρήνος στην Αμφιλοχία και στην Πολεμική Αεροπορία για το χαμό του νέου αξιωματικού. Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του ιδιοκτήτη του μοιραίου αεροπλάνου. Η πορεία των ερευνών.

Ant1news

Στο πένθος βυθίστηκε το πανελλήνιο από τον ξαφνικό χαμό των δύο πιλότων στη Λάρισα. Ο Διονύσης Τσεκουράς και ο Νίκος Γρηγορίου έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος TL -20 με το οποίο πετούσαν κατέπεσε στην περιοχή της Λάρισας.

Οι δύο φίλοι πετούσαν συχνά μαζί και ήταν αμφότεροι μέλη της Αερολέσχης Λάρισας. Ο Γρηγορίου, σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν πιλότος εκπαιδευτής, ενώ ο 43χρονος πατέρας δύο παιδιών και ιδιοκτήτης του μοιραίου αεροσκάφους, είχε στο ενεργητικό του πάνω από 100 ώρες πτήσης.

Φίλοι και συγγενείς είπαν χθες στη Λάρισα το τελευταίο αντίο στον 43χρονο επιχειρηματία. Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε σε βαρύ κλίμα, ενώ σήμερα θα γίνει και η κηδεία του 34χρονου πιλότου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανοιξιατίκου Αμφιλοχίας, στις 10:00.

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και σπούδασε στη Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

 

 

Η Πολεμική Αεροπορία πενθεί το χαμό του αξιωματικού της, την ώρα που η Αμφιλοχία κλαίει το παιδί της. Η Διοίκηση Αμβρακικού Λουτρού, μάλιστα, ανέβαλε προγραμματισμένη για σήμερα ψυχαγωγική βραδιά, λόγω πένθους.

 

Στο πεδίο των ερευνών, οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν χθες στον τόπο της συντριβής, για να ερευνήσουν τα αίτιά της. Παρέμειναν εκεί για σχεδόν τρεις ώρες και περισυνέλλεξαν τα πρώτα στοιχεία που ίσως τους οδηγήσουν στα αίτια της πτώσης.

Καύσιμα ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που εντόπισαν, τα οποία έφυγαν λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών,ο κινητήρας την ώρα της πρόσκρουσης βρισκόταν σε λειτουργία.