X

Thomas Cook: ρεκόρ ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς

Αύξηση των κρατήσεων κατέγραψε ο tour operator για την Ελλάδα. Με ποιες χώρες «συναγωνιζόμαστε». Ποιοι λαοί κρατούν τα σκήπτρα του τουρισμού στη χώρα μας.

Ant1news

Διψήφια άνοδο στις κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, που φτάνει το 22%, συγκριτικά με πέρυσι, κατέγραψε ο Thomas Cook, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζονταν ήδη από την αρχή της χρονιάς για τα πακέτα πώλησης πακέτων για τους ελληνικούς προορισμούς.

Ο tour operator δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου Απρίλιος – Ιούνιος και σε συνοδευτικό σχόλιο σημειώνει πως δικαιώνεται η απόφασή του για διεύρυνση του φετινού προγράμματος στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει υψηλή ζήτηση, όπως η Κύπρος (14%) και η Βουλγαρία (19%).

Η Ισπανία, την ίδια ώρα, διατηρεί την υψηλή δυναμική της και η Τουρκία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στην επέκταση των προσφερόμενων πακέτων, ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Peter Fankhauser, υπογράμμισε τη λειτουργία δεύτερου ξενοδοχείου στην Ελλάδα, αυτό στην Κω, μετά από εκείνο της Ρόδου, που άνοιξε τον περασμένο Μάιο.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει τις θετικές φετινές επιδόσεις των ελληνικών προορισμών, όταν ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, οπότε και είχε σημειώσει ότι, ο ρυθμός  της αύξησης των προκρατήσεων έφτανε το 40%.

Η εικόνα αυτή, της συνεχιζόμενης αύξησης του τουρισμού σε ελληνικούς προορισμούς, οδηγεί και άλλους ευρωπαίους τουριστικούς οργανισμούς να αυξήσουν την παρουσία τους στη χώρα μας. Ο γερμανικός tour operator DER Touristik ήδη σχεδιάζει για το 2018 περισσότερες πτήσεις προς την Ελλάδα, σκοπεύοντας να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχείων.

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και από την TUI, η οποία καταγράφει άνοδο πάνω από 20% στις κρατήσεις της φετινής σεζόν. Άλλωστε ο όμιλος έχει ήδη διευρύνει το μερίδιό του στη χώρα μας κατά 23%.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις αγορές συνεχίζουν να είναι θετικά, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τουριστικού κλάδου, οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατομμύρια.

Παράλληλα, αν ανακάμψει η μέση τουριστική δαπάνη, τα συνολικά έσοδα αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 14,2 και 14,5 δισ. ευρώ.

Όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αφίξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 13,7% (δηλαδή 263.000 ταξιδιώτες) και από τη Γερμανία 20,8% (591.000). Μικρή αύξηση παρουσίασε και η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, που διαμορφώθηκε στο 0,2% (465.000 ταξιδιώτες).