X

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον αργό θάνατο γύπα (φωτο)

Καρέ – καρέ κατέγραψε ένας αγρότης τον αργό θάνατο του υπό εξαφάνιση όρνεου. Η περιγραφή του «ραγίζει» καρδιές.

Ant1news

Τον αργό θάνατο ενός γύπα κατέγραψε κάτοικος του Αιτωλικού, ο οποίος κάνει σοβαρή καταγγελία για θανάτωση πολλών πουλιών στην περιοχή.

Πάνω από δέκα περιπτώσεις ανάλογων περιστατικών έχουν καταγραφεί μόνο φέτος στην περιοχή του Αιτωλικού, με το σπάνιο όρνεο να κινδυνεύει από αφανισμό, όπως έγραψε ο Ηλίας Ντάλας στο σχόλιο που συνόδευε τις αποκαρδιωτικές φωτογραφίες του.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, οι γύπες στην περιοχή του Χρυσοβεργίου δηλητηριάζονται και θανατώνονται συνεχώς.

Στις φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύει το agriniopress.gr, φαίνεται το πουλί να βγάζει αφρούς προτού αφήσει την τελευταια του πνοή.

Ο αγρότης περιγράφει πώς τυχαία σήκωσε το κεφάλι του και αντίκρυσε το φριχτό αυτό θέαμα, χωρίς να μπορεί επί της ουσίας να κάνει κάτι γι’αυτό.

 

 

«Έκοβα χορτάρια στο χωράφι μου και ξαφνικά ίσκιωσε ο τόπος ! Τρόμαξα !!! Ένα τεράστιο πουλί έκατσε δίπλα μου ! Έκανε μερικά βήματα…έσκυψε το κεφάλι του και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα . Ίσως αν ήξερα που να πάρω ένα τηλέφωνο ….να το σώζαμε!

 

 

Και να σκεφτεί κανείς πως από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Χρυσοβεργίου, άνετα θα μπορούσε να ύπαρξη μια υποτυπώδη θέση παρατηρήσεις αυτών των πουλιών τα οποία κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Απρίλιο κάνουν βόλτες σχεδόν πάνω από το σχολείο!».

.