X

Κόντρα Αχτσιόγλου – Βρούτση για τα “φέσια” στα Ταμεία

Ξιφουλκούν για την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών από 800.000 οφειλέτες που έχουν απλήρωτες εισφορές.

Ant1news

Κόντρα στην …σκιά των διογκούμενων ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα Ταμεία ξέσπασε μετά από την δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Σε δήλωση του, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι «τα στοιχεία της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων που προκάλεσε το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την κατάρρευση της ρύθμισης των 100 δόσεων».

Όπως παρέθετε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ: ο αριθμός των οφειλετών, σήμερα, αγγίζει τους 802.402, οι οποίοι χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 23,320 δις ευρώ!!! Συγκρίνοντας την εικόνα των ληξιπροθέσμων στο ΚΕΑΟ το 2014, με την αντίστοιχη σημερινή, η συνολική αύξηση των ληξιπροθέσμων μέσα σε 2,5 χρόνια με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτινάχθηκε κατά 113 %!!!»

«Η εικόνα, δυστυχώς, είναι ακόμη χειρότερη, καθώς ληξιπρόθεσμα ύψους δις ευρώ σκόπιμα αποκρύπτονται, χωρίς να έχουν μεταφερθεί και καταγραφεί στο ΚΕΑΟ, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας έτσι μια κρυφή “μαύρη τρύπα” ληξιπρόθεσμων. Η Κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα του αυταρχισμού και της κοινοβουλευτικής απαξίωσης, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το συνολικό ύψος των κρυφών αυτών ληξιπρόθεσμων, παρά τις ερωτήσεις που έχουμε επανειλημμένως καταθέσει στη Βουλή», καταλήγει ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Υπ. Εργασίας: εκτός πραγματικότητας η ΝΔ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί και πάλι να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ακολουθώντας την πάγια τακτική της» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Εργασίας, «προς αποκατάσταση της αλήθειας: στο ΚΕΑΟ έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα οφειλές ύψους 23.319.986.752 ευρώ. Από τις οφειλές αυτές, το 81,32% (ποσό 18.962.907.984 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα. Επομένως, η άποψη της ΝΔ ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Σε ότι αφορά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποσοστό όσων απεντάσσονται από τις ρυθμίσεις οφειλών, υπενθυμίζουμε ότι τα ποσοστά των οφειλετών που είχαν απολέσει τις ρυθμίσεις προηγούμενων ετών (2013, 2014 και λοιπές ρυθμίσεις) ανήλθαν σε 66,1%, 77,2% και 82% αντίστοιχα. Επομένως, καμία αρνητική μεταβολή δεν συνέβη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» καταλήγει  ανακοίνωση του Υπουργείο Εργασίας.