X

“Χρυσή” η Εθνική Κωφών Γυναικών στους Deaflympics της Τουρκίας

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί απο τα κορίτσια, που ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ant1news

Το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Κωφών, που διεξάγεται στην Τουρκία κατάκτησε η Εθνική Κωφών Γυναικών.

Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης των Deaflympics 2017 τα "χρυσά κορίτσια" επικράτησαν με 67-50 της Λιθουανίας και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επαναλαμβάνοντας τον περσινό τους θρίαμβο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Θεσσαλονίκη.

Ξέφρενα πανηγύρισαν την επιτυχία τους παίκτριες, τεχνικό τιμ και η υπόλοιπη αποστολή.

Κορυφαία ήταν η Στεφανία Πατέρα με 20 πόντους, ενώ από 11 πόντους πέτυχαν οι Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και Λαμπρινή Αγαγιώτου.

Αν και ξεκίνησε άσχημα ο αγώνας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη περίοδο, οι διεθνείς μας ανέκτησαν τον ρυθμό τους και κατόρθωσαν να τελειώσουν με ισόπαλο αποτέλεσμα το ημίχρονο.

 

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την Εθνική Ελλάδας να προηγείται με έναν πόντο (39-38), όμως η τελευταία περίοδος ανήκε στα "χρυσά κορίτσια" μας, που κατόρθωσαν να αφήσουν πίσω τις Λιθουανές και να ανέβουν στην κορυφή του βάθρου, ανεβάζοντας στον υψηλότερο ιστό την γαλανόλευκη.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και σημειώνει πως «η κορυφαία, παγκόσμια, επιτυχία σας δείχνει το μέγεθος των σωματικών αλλά και ψυχικών σας δυνάμεων και αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα προς μίμηση».

Μέσω των social media συνεχάρη τα "χρυσά κορίτσια" ο Πρωθυπουργός: