X

Πυρκαγιά στο Πικέρμι Αττικής

Ζημιές υπέστη ένα σπίτι κι ένα φορτηγάκι. Πυρκαγιά σε δάσος με έλατα στην περιοχή Κορυσχάδες Καρπενησίου. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Ant1news

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Όρος Έτος, ανάμεσα στα Σπάτα και το Πικέρμι Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαψε αμπέλια και χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες πέρασαν και από αυλές σπιτιών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές μία οικία. Παράλληλα, στις φλόγες τυλίχθηκε κι ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι.

Μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7.00 σε άλλο σημείο του Πικερμίου. Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες σε ρεματιά. Για την κατάσβεσή της έδωσαν μάχη 14 πυροσβέστες, με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Η πρώτη, στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Μαραθώνος, είναι πλέον οριοθετημένη από τις δυνάμεις της πυρόσβεσης και καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.

 

Παράλληλα, στο σημείο επιχείρησαν η εθελοντική ομάδα ΕΟΜΑΚ με ένα όχημα μικρού τύπου, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος με μια υδροφόρα.

 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε ελατόδασος στην περιοχή Κορυσχάδες του δήμου Καρπενησίου Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δύσβατη περιοχή μέσα στο δάσος, σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Κορυσχάδες.

Από την πρώτη στιγμή και μέχρι που νύχτωσε, επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πεζετέλ», μαζί με επίγειες δυνάμεις από την Ευρυτανία και τη Λαμία.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων του Π.Σ., η πυρκαγιά είναι έρπουσα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν καίγονται δένδρα, αλλά είναι δύσκολη η κατάσβεση της. 

 

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Κομιτό Καρύστου Ευβοίας