X

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Σπέτσες

Κινδύνεψαν σπίτια στο νησί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Η εικόνα από τα υπόλοιπα μέτωπα. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα.

Ant1news

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.

Η πυρκαγιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάνω από 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, στο «πορτοκαλί» είναι η Αττική, σχεδόν ολόκληρη η Εύβοια, η Βοιωτία και η Αργολίδα.