X

Στον ανακριτή οι γονείς που έδωσαν ναρκωτικά στο 18 μηνών αγοράκι τους

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας για το περιστατικό. Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ζευγαριού. Στο "Χαμόγελο του Παιδιού" τα δύο αδερφάκια του βρέφους.

Ant1news

"Πάγωσε" η κοινή γνώμη, στο άκουσμα ότι ένα μωρό μόλις 18 μηνών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, γιατί ο πατέρας του, του χορήγησε ναρκωτικό χάπι για να σταματήσει να κλαίει.

Οι γιατροί της Λαμίας σοκαρίστηκαν όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς εντόπισαν στον οργανισμό του μια βαριά ναρκωτική ουσία. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και πήραν την απόφαση να το μεταφέρουν στην Αθήνα, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σοκαρισμένοι και οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση άκουσαν από τη μία από τις γιαγιάδες του παιδιού να λέει ότι ο 23χρονος πατέρας του ήταν αυτός που του έδωσε ένα ναρκωτικό χάπι γιατί ήταν ανήσυχο και τον ενοχλούσε. 

Αμέσως οι γονείς συνελήφθησαν και πήραν τον δρόμο για τον εισαγγελέα, όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. 

Το βράδυ της Τετάρτης τα δύο αδερφάκια του, 3,5 και 2,5 ετών, έφυγαν με εντολή Εισαγγελέα, συνοδεία Κοινωνικών Λειτουργών του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων όπου θα τους γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί ότι και η δική τους υγεία δεν διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο.

Τι λέει ο πατέρας 

Όταν έγινε το κακό η 17χρονη μητέρα έλειπε από το σπίτι. Ο πατέρας ισχυρίστηκε πως είχε τα χάπια στο σπίτι γιατί είναι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, βρήκε ένα από τα χάπια και το έβαλε στο στόμα του… 

«Άφησα τα χάπια στο κομοδίνο. Το παιδί χωρίς να το καταλάβω πήρε ένα από αυτά και το έβαλε στο στόμα του. Όταν κατάλαβα τι είχε κάνει προσπάθησα να του πάρω το χάπι πριν το καταπιεί, είπε στις αρχές ο 23χρομος, με τους συγγενείς του να υποστηρίζουν ότι ήταν ατύχημα…

Βρήκαν ηρωίνη, χασίς και χάπια στο σπίτι 

Σε έρευνα στο σπίτι του Ζευγαριού που έχει άλλα δύο παιδιά οι αστυνομικοί εντόπισαν ηρωίνη, χασίς αλλά και τα χάπια, τα οποία περιέχουν την ουσία που ανιχνεύτηκε στο σώμα του μικρού αγοριού.

Όταν η 17χρονη μητέρα επέστρεψε χθες το πρωί στο σπίτι διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ευτυχώς έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο…

«Όταν επέστρεψα στο σπίτι το παιδί δεν ήταν καλά. Το πήρα και αμέσως πήγαμε στο νοσοκομείο», είπε η μητέρα στις αρχές .

Η άμεση αντίδραση των γιατρών της Λαμίας και η αγωγή μετά τη μεταφορά του στο Παίδων της Αθήνας του έσωσαν τη ζωή. Το βρέφος βγήκε από την ΜΕΘ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Bίντεο: lamiareport.gr