X

Σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες Υγείας, μετά τα κρούσματα των δύο ασθενειών που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα.

Ant1news

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με θέμα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις δράσεις Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης και τα πρόσφατα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, «τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης από τη νόσο που προκαλεί η λοίμωξη με τον ιό του Δυτικού Νείλου».

Στην εποχή της παγκόσμιας μετακίνησης τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές αποτελούν σημαντική πρόκληση για τη υγεία τόσο των ανθρώπων, όσο και των ζώων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, όπως τονίστηκε.

Διαπιστώθηκε, πάντως, με αφορμή τόσο τα κρούσματα ελονοσίας, όσο και της λοίμωξης με τον ιό του Δυτικού Νείλου, ετοιμότητα και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Έγινε γνωστό, επιπλέον ότι, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχει ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σχετικά με τη διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε, θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη απόγευμα.