X

Κατέρρευσε η οροφή στα παλιά κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας (βίντεο)

Ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από την οροφή. Από θαύμα δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα. Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο.

Ant1news

Ένας 25χρονος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τα παλιά κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όταν τον καταπλάκωσε το στέγαστρο του κτηρίου, το οποίο κατέρρευσε.

Ο άνδρας ήταν μετανάστασης Αλγερινής υπηκοότητας και σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, είχε μπει στο κτήριο για να φορτίσει το κινητό του, ενώ τη στιγμή της κατάρρευσης είχε πάει να το πάρει.

Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μετά από εκτεταμένες έρευνες, με σκυλιά και ειδικά μηχανήματα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος εγκλωβισμένος κάτω από τα ερείπια.

Το στέγαστρο του χώρου κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος», μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το κτήριο επρόκειτο να κατεδαφιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ μόλις λίγες ώρες πριν από την κατάρρευση βρίσκονταν στο σημείο οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έδωσαν την έγκριση για την κατεδάφιση του χώρου. 

Να σημειωθεί ότι ο χώρος ήταν πολύσυχναστο σημείο της Πάτρας, καθώς εκεί έβρισκαν καταφύγιο πολλοί μετανάστες, αρκετός κόσμος το χρησιμοποιούσε - παράνομα - ως πάρκινγκ και εκεί γίνεται κάθε χρόνο η λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Πριν από δύο εβδομάδες, δε, δίπλα στο κτήριο είχε στηθεί λούνα παρκ.

Βίντεο: patrastv.gr, patrastimes.gr