X

Μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των Κυθήρων. Εκκενώθηκε ένας οικισμός. Χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το νησί. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία.

Ant1news

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11:00, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.

Τη νύχτα αποφασίστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωτιάνικα, ενώ λόγω της πυρκαγιάς όλο το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι άνεμοι στο νησί έχουν κοπάσει και το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 64 Πυροσβέστες με 22 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το πρωί έφτασε στο νησί ακόμη μία ομάδα πεζοπόρου 25 ατόμων. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη της Ηλείας.

Στο σημείο μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου επιχειρούσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.