X

“Λούστηκε” με το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου ο ουρανός (φωτο)

Εντυπωσιακές εικόνες από την πιο δημοφιλή πανσέληνο του καλοκαιριού η οποία συνυπήρξε με μερική έκλειψη Σελήνης.

Ant1news

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το βράδυ της Δευτέρας στην Ελλάδα, καθώς συνυπήρξαν η πιο δημοφιλής πανσέληνος του καλοκαιριού με μία μερική έκλειψη Σελήνης.

H πανσέληνος εμφανίστηκε στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, έφτασε στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας.

Η παρατήρηση της έκλειψης γινόταν και με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή.

Η σκιά της Γης κάλυψε περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης ήταν ορατό κατά την ανατολή της Σελήνης καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο.

Μια βραδιά για ρομαντικούς «λουσμένη» με το φως του φεγγαριού ήταν η χθεσινή. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν τους συνολικά 115 αρχαιολογικούς χώρους που έμειναν ανοιχτοί για το κοινό που θέλησε να απολαύσει τη λάμψη του αυγουστιάτικου φεγγαριού, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απήλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι από παραλίες, ταράτσες και από όπου μπορούσαν να δουν τον εντυπωσιακό φαινόμενο.