X

“Έκρηξη” στις αφίξεις προσφύγων

Ραγδαία αύξηση των αριθμών των προσελεύσεων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ώρο. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν την Ελλάδα το 2017.

Ant1news

Πάνω από 11.000 αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2017. Όπως αναφέρει η FAZ, οι πρόκειται για ανθρώπους που επέστρεψαν σε χώρες από την Αλβανία έως το Μπαγκλαντές.

«Η μαζική επιστροφή στις πατρίδες τους δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή των ίδιων των μεταναστών και των ελληνικών αρχών που έχουν στο πλευρό τους στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης IOM. Από κοινού, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR, δραστηριοποιούνται με κριτήριο τον άνθρωπο και όχι με πολιτικές σκοπιμότητες, όπως συμβαίνει δυστυχώς με κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου εμφανίζει δραματική αύξηση.

Μόνο το τελευταίο 24ώρο, έφτασαν συνολικά 247 πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο και τη Σάμο. Συγκεκριμένα, 128 πρόσφυγες έφτασαν στην Χίο και 117 στη Σάμο.

 

ΝΔ: Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα

Επίθεση στον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον για τη διαχείριση των ολοένα και αυξανόμενων αφίξεων προσφύγων και των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτές. Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Γ.Μουζάλα για την έγκριση που έδωσε στην επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Στο τελευταίο διάστημα, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα στις δομές φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει τις Κυβερνήσεις τους.

Προσπαθεί ταυτόχρονα να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με την δυσάρεστη  πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες – μετανάστες στα κέντρα υποδοχής.

Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα».