X

“Σιωπητήριο” με απαγόρευση μουσικής στην Μύκονο

Για οικονομικό «στραγγαλισμό» με συνέπειες στον τουρισμό κάνουν λόγο επιχειρηματίες και ο Δήμαρχος Μυκόνου, λόγω της εφαρμογής νόμου του 1996.

Ant1news

Σε ησυχαστήριο…. κινδυνεύει να μεταβληθεί η Μύκονος, το νησί που είναι συνυφασμένο με τα ξέφρενα πάρτι και την διασκέδαση μέχρι να βγει ο ήλιος.

Κι αυτό γιατί οι καταγγελίες για διατάραξη της κοινής ησυχίας πέφτουν βροχή, αναγκάζοντας την αστυνομία να κλείνει τη μουσική στα μπαρ στις 3 τα ξημερώματα.

Οι επιχειρηματίες μάλιστα που δεν συμμορφώνονται, απειλούνται με «λουκέτο», γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση τους, όπως και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά λοιπόν από τις δεκάδες καταγγελίες τα μπαρ αναγκάζονται να εφαρμόσουν το νόμο του 1996 που προβλέπει ότι τα μπαρ θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά ως τις 5 το πρωί, αλλά χωρίς μουσική μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Ήδη έχει μπει «λουκέτο» σε 10 μαγαζιά με τους επιχειρηματίες να μιλούν για λάθος που πρέπει να διορθωθεί πριν να είναι αργά.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής επισημαίνουν ότι «κάθε καλοκαίρι η νύχτα γίνεται μέρα στη Μύκονο. Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και οι πρώτοι πελάτες μπαίνουν στα μπαρ μετά τη 1. Αν εφαρμοστεί η απαγόρευση της μουσικής μετά τις 3 τότε οι τουρίστες θα δυσαρεστηθούν με την απώλεια εσόδων που αυτό συνεπάγεται».

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας, ζητώντας την παράταση του ωραρίου της μουσικής ως και τις 5 το πρωί.

«Όπως όλα δείχνουν αν δεν βρεθεί λύση σύντομα θα δούμε στους δρόμους της Μυκόνου, ότι συνέβη το 1994 στην πλατεία Συντάγματος, όταν ο τότε Υπουργός Δημόσια Τάξης, Στέλιος Παπαθεμελής, υποχρέωνε τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μυκόνου.