X

Μανιφέστο – πρόκληση από τον “Ρουβίκωνα”

Ισχυρίζονται ότι μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε θέλουν από τη Βουλή. Ζητούν την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου και απειλούν με νέες επιθέσεις.

Ant1news

Με ένα προκλητικό μανιφέστο, που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα αναρχικών, τα μέλη του Ρουβίκωνα περιπαίζουν τις ικανότητες της ελληνικής αστυνομίας, ενώ ισχυρίζονται ότι μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλουν στην Βουλή. Μάλιστα εμφανίζονται να αποδέχονται τις εξηγήσεις του προέδρου της Βουλής αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Με μπροστάρη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάθαμε ότι η αστυνομία μέσω εντολής της κυβέρνησης μας χαρίστηκε και δεν μας μετέφερε στην ΓΑΔΑ. (…)Είτε στη ΓΑΔΑ, είτε στον τόπο που μας συνέλαβαν, η αστυνομία είχε ένα καθήκον και τον έπραξε: Να καταγράψει τα στοιχεία των μελών μας. Τι αλήθεια επιζητούν όσοι κραυγάζουν για ανοχή; Συλλήψεις για μια ειρηνική παρέμβαση; Μήπως φυλακή μετά το αυτόφωρο; Μήπως κάνα ξερονήσι;», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο μανιφέστο, ο Ρουβίκωνας καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λέει έκανε μνημονιακή μεταστροφή και πρόδωσε τις ελπίδες της αριστεράς, ενώ αναφέρει τους λόγους που μετά την εισβολή στην Βουλή, τα μέλη του πέταξαν προκηρύξεις στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κολωνάκι και στην επίθεση με μπογιές στα κεντρικά της Siemens, στο Μαρούσι.

«Περνώντας από το "άβατο της Βουλής" στο γειτονικό "άβατο του Κολωνακίου",  επαναλάβαμε την παρέμβασή μας έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφήσαμε όμως στο τέλος την ουσιαστικότερη παρέμβαση. Επιτεθήκαμε με μπογιές στα κεντρικά της Siemens. Το τι θέλαμε να πούμε είναι προφανές: Το απόλυτο παράδειγμα διαφθοράς, ληστείας κοινωνικού πλούτου, η Γερμανική εταιρεία σάρκα από τη σάρκα του Ελληνικού καθεστώτος είναι ο ορισμός της έννοιας "ατιμωρησία" που στην πραγματικότητα σημαίνει ταξική δικαιοσύνη»., αναφέρουν σχετικά.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας θυμίζουν τις περιπτώσεις δύο κατηγορούμενων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, επισημαίνοντας παλιές υποσχέσεις περί κατάργησης του αντιτρομοκρατικού νόμου.

«Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τον υπουργό Κοντονή να καταφέρεται κατά της δικαστικής εξουσίας για σειρά αποφάσεων και για την καταδίκη της Ηριάννας, όμως δεν λησμονούμε ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι εκείνη που προσφέρει το νομικό οπλοστάσιο του νόμου 187 Α στους δικαστές και κατόπιν σπεύδει υποκριτικά να σχολιάσει τις αποφάσεις.

 Ο Σύριζα δεν έπραξε το παραμικρό ούτε και σε αυτό τον τομέα, παρά επιβεβαίωσε ότι το κράτος έχει συνέπεια και συνέχεια, δίχως να έχει σημασία το ποιος βρίσκεται στην εξουσία».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κλείνουν την ανακοίνωσή τους εξαγγέλλοντας νέες επιθέσεις.