X

Ο Κάβος Κέρκυρας “διώχνει” τους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες (βίντεο)

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συμπεριφορές πέραν των ορίων αναγκάζουν τους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού να αντιδράσουν.

Ant1news

Ένας από τους πόλους έλξης νεαρών Βρετανών τουριστών ήταν το γραφικό χωριό του Κάβου στην Κέρκυρα, όμως οι κάτοικοι έχουν αναθεωρήσει και θέλουν να φύγουν από την περιοχή τους αυτής της κατηγορίας οι τουρίστες.

Ναρκωτικά, όργιο αλκοόλ και ό,τι μπορεί να επακολουθήσει είναι το σκηνικό που στήνεται στο κερκυραϊκό χωριό, με τη συνεχή αστυνομική παρουσία να έχει ελαφρύνει, αλλά όχι εξαλείψει την κατάσταση.

Νεαρά άτομα από τη Βρετανία, που δοκιμάζουν τα όρια αντοχής τους είναι η κατηγορία των Άγγλων που δημιουργούν την άσχημη, όσο και επικίνδυνη – βάσει της δολοφονίας του Αμερικανού στο Λαγανά Ζακύνθου- εικόνα στο χωριό της Κέρκυρας.

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, κάνει ό,τι είναι δυνατό για την εξομάλυνση της κατάστασης κι έτσι εκτός από τις περιπολίες, έχει αρχίσει και να επιβάλει το κλείσιμο ορισμένων κέντρων διασκέδασης πιο νωρίς από αυτό που έχουν συνηθίσει.

 

Μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν τις εξορμήσεις παιδιών που έχουν μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον τους, σύμφωνα με την Daily Mail, λόγω του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονται στο χωριό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του χωριού, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα σχολίασε ότι, «αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν κανονικές διακοπές εδώ» και περιέγραψε ότι, κοιμούνται όλη τη μέρα, δεν κάνουν ψώνια, δεν τρώνε στα εστιατόρια, παρά βολεύονται με σουβλάκια και περνούν όλη τη νύχτα στα μπαρ, όπου πίνουν μέχρι τελικής πτώσης.

«Δεν τον θέλουμε αυτόν τον τουρισμό», τονίζει, «θέλουμε τους μεγαλύτερους Βρετανούς, που φέρονται πολιτισμένα και είναι οι καλύτεροι επισκέπτες».